Vega diervriendelijke kastanjechampignonsragout
Dit recept hebben we gevonden op:
https://www.jumbo.com/recepten/kerst/kerstmenu/vegetarisch . Met dank aan Jumbo.
400 g kastanjechampignons
2 sjalotten
4 takjes tijm
1 paddenstoelenbouillonblokje
50 g roomboter
60 g bloem
60 ml slagroom
1 keukenpapier
Bereidingswijze :
Zet in 3 stappen deze heerlijke Champignonragout op tafel.
Veeg de paddenstoelen indien nodig schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Snipper de sjalotten fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Meng het bouillonblokje met 400 ml kokend water in een maatbeker.
Verhit de boter in een braadpan en bak de champignons op hoog vuur in ca. 5 min. bruin. Zet het vuur laag en voeg de sjalot en tijm toe. Fruit 2 min. en voeg de bloem toe. Laat 3 min. garen op laag vuur.
Voeg geleidelijk en al roerend de bouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 2 min. zachtjes doorkoken. Roer er de slagroom door en laat niet meer koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.